Vijesti

Svjetski dan voda

24.03.2014. Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda, u Jastrebarskom se u petak 21. ožujka održao edukativni izlet za učenike srednje škole iz Jastrebarskog u organizaciji tvrtke Vode Jastrebarsko.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda, u Jastrebarskom se u petak 21. ožujka održao edukativni izlet za učenike srednje škole iz Jastrebarskog u organizaciji tvrtke Vode Jastrebarsko.

U 10:45 posjetili smo izvorište Toplica kao svojevrsni hidrogeološki fenomen gdje na istom mjestu izvire termalna i hladna voda. Izletu se pridružio pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode, gospodin Nenad Strizep, koji je tom prilikom dao izjavu za medije, te gradonačelnik grada Jastrebarsko Zvonimir Novosel,nakon čega je kratko predavanje o fenomenu  izviranja termalne i hladne vode održala godpođa Staša Borović, dipl.ing. geologije iz Hrvatskog geološkog instituta.

Potom je u 11:15 na obližnjoj vodospremi Petrovina terensku analizu kakvoće i zdravstvene ispravnosti vode uz mali pokretni laboratorij , prikazala voditeljica odjela za zdravtsvenu ispravnost i kvalitetu voda dr.sc. Sonja Tolić, iz Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar.

U 13:00 u Domu kulture u Jastrebarskom održano je predavanje za učenike osnovne i srednje škole sa temom „Kuda voda putuje prije nego izvire“, predavač Staša Borović, dipl.ing. geologije iz Hrvatskog geološkog instituta.

Ponedjeljak, 24.ožujka održana je predstava“Priča koja drži vodu“ u dječjem vrtiću Radost.

Predstava govori o šašavom profesoru Fumfštajnu koji o prirodi i vodi ima krivu predožbu i Žapcu Dapcu koji samo želi živjeti u čistoj vodi.Uz simpatične,humoristične ispade i u komunikaciji s djecom predstava na kraju poručuje koliko je voda važna za sve nas.

 

Prijava kvara i kontakt

Želite prijaviti kvar? Imate pitanje, prijedlog ili kritiku? Niste saznali željenu informaciju? Pišite nam, javit ćemo vam se u najkraćem mogućem roku.

Newsletter

Želite redovito primati najnovije informacije u svoj inbox? Pretplatite se na newsletter:

Analiza kvalitete vode

Korisni linkovi

evolare group